500 ml liellopu buljona
200 g kartupeļu
50 g burkānu (sagriezti gabaliņos)
2 laurlapas
1 tējkarote maltu melno piparu
Saišķis pētersīļu
Pāris ēdamkarotes kapātu sīpolu
Liela šķipsna sāls
Kapāti pētersīļi pasniegšanai
Frikadelēm
200 g liellopu vai jauktas maltās gaļas
1 ēdamkarote rīvmaizes
Puse olas
Puse sīpola (smalki sakapāts)
Šķipsna sāls un piparu
Gaļu sajauc ar olu, rīvmaizi, sīpolu, sāli un pipariem. Samīca, līdz masa mīksta un vijīga. Mitrām rokām saveļ apaļas līdzīga izmēra bumbiņas. Buljonā liek burkānus, sīpolus, pētersīļus un vāra, līdz burkāni pusmīksti. Tad pievieno kartupeļus, laurlapas, piparus, sāli un turpina vārīt, līdz kartupeļi mīksti (15–20 minūtes). Pa vienai pievieno frikadeles un vāra vēl apmēram piecas minūtes.
Pasniedz ar kapātiem pētersīļiem.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.