460 g kartupeļu
150 g burkānu
130 g zaļo zirnīšu
120 g brokoļu
20 g pētersīļu
20 ml saldā krējuma
15 g diļļu
2 ķiploka daiviņas
2 g garšaugu garšvielu
Kubiņš sviesta
Dārzeņu buljona kubiņš
Krējums pēc izvēles
Lociņi dekorēšanai
Ūdens
Sāls
Pipari
Katliņā izkausē sviesta kubiņu, pievieno olīveļļu un pieber sarīvētas ķiploku daiviņas. Mazliet apcep, pielej ūdeni, tad pievieno iepriekš sagrieztu burkānu un pēc brīža dārzeņu buljona kubiņu. Pēc sajūtām pievieno sāli, piparus un sautē uz mazas uguns 10 minūtes. Kamēr sautējas, sagriež brokoli daļiņās, kartupeļus kubiņos. Liek katlā un sautē vēl 10 minūtes. Pievieno zaļos zirnīšus, sasmalcinātus pētersīļus, dilles, saldo krējumu un garšaugu garšvielu. Apmaisa un sautē vēl piecas minūtes. Sautējumu dekorē ar lociņiem un pasniedz ar krējumu.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.