Vistas fileja
1 ēdamkarote diļļu un pētersīļu
1 šķēle Čedaras siera
Sāls un pipari
150 g burkānu (šķēlītēs)
200 g ķirbja (gabaliņos)
1 ēdamkarote eļļas vai kausēta sviesta
Sāls un pipari
2 ķiploka galviņas
Timiāna zariņš
2 ēdamkarotes vijīga medus
2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Vistas fileju uzmanīgi atgriež un atver kā grāmatu. Ieziež ar sāli un pipariem. Kārto standziņās sagrieztu sieru, pārber ar zaļumiem. Aizver un nostiprina maliņas ar koka irbulīšiem.
Cepamtraukā uz plīts apcep apmēram minūti no katras puses. Liek malā.
Turpat cepamtraukā ber burkānus un ķirbja gabaliņus, pārkaisa sāli un piparus, pārslaka ar eļļu vai sviestu, sajauc. Pāri liek apcepto vistu un ķiploka galviņas.
Sviestu sajauc ar medu un pārlej vistai un dārzeņiem.
Pārklāj ar foliju. Cep apmēram 20 minūtes.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.