Zilas olas:
½ sarkanā kāposta
2 ēdamkarotes etiķa
1 litrs ūdens
5 baltas olas
Sarkanas olas:
4 bietes
2 ēdamkarotes etiķa
1 litrs ūdens
5 baltas olas
Dzeltenas olas:
1 litrs karsta ūdens
2 ēdamkarotes etiķa
4 ēdamkarotes kurkumas
5 baltas olas
Zaļas olas:
5 baltas olas
Lai olas nokrāsotu zilā krāsā, katliņā pievieno sagrieztu sarkano kāpostu, etiķi un ūdeni. Vāra 20-30 minūtes uz vidēji augstas uguns. Atdzesē un nokāš šķidrumu. Pievieno vārītas olas un krāso tās no 20 minūtēm līdz 12 stundām.
Lai olas nokrāsotu sarkanā krāsā, katliņā pievieno sagrieztas bietes, etiķi un ūdeni. Vāra 20-30 minūtes uz vidēji augstas uguns. Atdzesē un nokāš šķidrumu. Pievieno vārītas olas un krāso tās no 20 minūtēm līdz 12 stundām.
Lai olas nokrāsotu dzeltenā krāsā, katliņā pievieno ūdeni un uzvāra. Pievieno etiķi un kurkumu, maisa līdz kurkuma ir izšķīdusi. Škidrumu atdzesē un tajā liek krāsoties vārītas olas no 20 minūtēm līdz 12 minūtēm.
Lai olas nokrāsotu zaļā krāsā, kurkumā krāsotas dzeltenas olas pievieno zilā kāposta novārījumam uz 20-40 minūtēm, līdz tās nokrāsojas vēlamajā tonī.
Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.